Recept på varm rotfruktssallad med svarta bönor & vitost
En värmande rotfruktssallad med rostade morötter, palsternacka och kålrot, tillsammans med svarta bönor och grönkål – en smakrik och näringsrik rätt.

Ingredienser
(2 personer)
- 2 portioner
- 2 st morötter
- 1 st palsternackor
- En bit kålrot
- 1 rödlök
- 1 msk olivolja
- 1 tsk honung
- 1 tsk torkad timjan
- Flingsalt
- 1 dl svarta bönor, sköljda
- 1 påse sallad (jag använde finbladig grönkål), sköljd
- 50 g vitost 10%
- Svartpeppar
Gör så här
- 
Sätt ugnen på 225°C. 
- 
Skala morötter, palsternacka och kålrot. Skär dem i stavar och lägg på en ugnsplåt. 
- 
Skala rödlöken och dela den i klyftor. Lägg på plåten tillsammans med rotfrukterna. 
- 
Ringla över olja och honung. Krydda med timjan och flingsalt. Rör om ordentligt så allt täcks jämnt. 
- 
Rosta i mitten av ugnen i cirka 20–25 minuter, tills rotfrukterna är mjuka och fått fin färg. 
- 
Ta ut plåten och tillsätt avrunna bönor och färsk sallad. Blanda ihop allt försiktigt. 
- 
Lägg upp på ett stort fat. Smula över vitost och krydda med svartpeppar och eventuellt lite extra flingsalt. 
- 
Servera direkt – gärna medan rotfrukterna fortfarande är ljumma. 
